Για το προσφυγικό αλλά και τον σάλο που προκλήθηκε από το δημοσίευμα του Βήματος της Κυριακής…
για τις εν κρυπτώ συναντήσεις που είχε ο Αλέξης Τσίπρας με τον εκδότη του ΔΟΛ, Σταύρο Ψυχάρη, μίλησε στα Παραπολιτικά 90,1 και στο Νίκο Ευαγγελάτο, ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Νίκος Ξυδάκης.
«Κάποιες χώρες της ΕΕ που έχουν διαφοροποιηθεί από τις αποφάσεις της πρόσφατης συνόδου κορυφής δεν μπορούν να απολαμβάνουν οφέλη χωρίς να μοιράζονται τα βάρη είπε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Νίκος Ξυδάκης. Ο κ. Ξυδάκης τόνισε ότι βούληση αρκετών κρατών – μελών της ΕΕ είναι να βαδίσουν σε κοινές λύσεις, ενώ συμπλήρωσε ότι δεν έχει ξεκινήσει η δράση του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο. Εκτίμησε επίσης πως μεσοπρόθεσμα μπορεί να ωφεληθεί η Ελλάδα από μετανάστες που θα θελήσουν να ενσωματωθούν στην χώρα μας.

Είπε ότι έχουν γίνει τους τελευταίους μήνες επαναπροωθήσεις στην Τουρκία από πρόσφυγες που ήθελαν να επιστρέψουν.

Σε ό,τι αφορά την ένταση στις σχέσεις Τσίπρα – Ψυχάρη και τις μυστικές συναντήσεις μεταξύ τους, ο κ. Ξυδάκης είπε:

«Και γιατί να μην γίνουν 4 συναντήσεις; Αν μπορεί ένας εκδότης να τινάξει ενα πολιτικό σύστημα στον αερα…..» Στο ερώτημα γιατί να το κάνει αυτό ο κ. Ψυχάρης, απάντησε: «Να τον παρετε να τον ρωτήσετε. Πιθανόν να πιέζεται οικονομικά. Μάλλον υπάρχουν μεγάλα οικονομικά προβλήματα».

Στο ερώτημα γιατί οι συναντήσεις να μην γίνονται φανερά, ο υπουργός απάντησε:

«Δεν νομίζω ότι είναι ένα ερώτημα που μπορεί να απαντηθεί γιατί υιοθετεί άκριτα ό,τι γράφεται. Θα απαντά ένας πολιτικός ηγέτης σε ότι του προσάπτεται σε ένα δημοσίευμα; Θυμόσαστε ακριβώς τι διεμείφθη το 2012 με τον Γιώργο Παπανδρέου και τι μοίρα του επιφυλάχθηκε; Ανεξάρτητα από τα λάθη του. Έχει κάποιες αναλογίες. Θυμάστε πως αποκαλούσαν τον Κώστα Καραμανλή; Τον αποκαλούσαν “Ντόλι” και ήταν εκλεγμένος πρωθυπουργός».

Στο επίμονο ερώτημα γιατί να μην γίνει φανερά το ραντεβού είπε:

«Πρέπει να απαντήσει η ΝΔ για όσα υπέστη ο Κώστας Καραμανλής στην αρχή της θητείας του. Αλλά και ο Γιώργος Παπανδρέου. Τα υπόλοιπα είναι μυθιστόρημα του Ζεράρ Ντε Βιλιέ. Κάθε πρωθυπουργός έχει την λαϊκή εντολή και τη νομιμοποίηση. Να θυμηθούμε τα τελευταία 30 – 40 χρόνια πως διασύρθηκαν διάφοροι πρωθυπουργοί και αν δικαιώθηκαν. Τους περισσότερους τους δικαίωσε η ιστορία».
ΠηγήEnglish French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese