Ο Γενικός Γραμματέας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών Μπαν Γκι-μουν καταδίκασε χθες μια αεροπορική επιδρομή σε προάστιο της Σαναά, της πρωτεύουσας της Υεμένης, η οποία είχε αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους τουλάχιστον 32 άμαχοι…

 

και να τραυματιστούν άλλοι 41.

«Ο Γενικός Γραμματέας ανησυχεί για τις συνεχιζόμενες εντατικές αεροπορικές επιδρομές και τις χερσαίες μάχες στην Υεμένη, παρά τις επανειλημμένες εκκλήσεις του να υπάρξει διακοπή των εχθροπραξιών», αναφέρει ανακοίνωση που εξέδωσαν οι υπηρεσίες του.

Ο Μπαν «καταδικάζει έντονα την αεροπορική επιδρομή της 27ης Φεβρουαρίου 2015 στην αγορά Χαλίκ, στην περιοχή Νεχμ της Σανά, η οποία είχε αποτέλεσμα να σκοτωθούν τουλάχιστον 32 άμαχοι και να τραυματιστούν τουλάχιστον 41 άμαχοι» ακόμη, προστίθεται στην ίδια ανακοίνωση του ΟΗΕ.

Η επιδρομή πιστεύεται ότι έγινε από αεροσκάφη της συμμαχίας αραβικών κρατών υπό την ηγεσία της Σαουδικής Αραβίας, η οποία πολεμά τους σιίτες αντάρτες Χούτι, καθώς το Ριάντ τους θεωρεί συμμάχους του Ιράν.

Στην ανακοίνωση των Ηνωμένων Εθνών επισημαίνεται πως ο απολογισμός των νεκρών από την συγκεκριμένη αεροπορική επιδρομή είναι ο υψηλότερος από τον Σεπτέμβριο του 2015.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕEnglish French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese