Οι πρόσφυγες έχουν κατακλείσει όλη τη χώρα μας από τα νησιά μέχρι και… την Ηπειρωτική Ελλάδα. Τα σύνορα με την ΠΓΔΜ είναι κλειστά και ανοίγουν μόνο για συγκεκριμένο αριθμό προσφύγων ενώ η Ευρώπη αδιαφορεί.

 Τα 3 δις που έδωσαν στους Τούρκους έπιασαν τόπο; 
Η Ευρώπη τους έδωσε λεφτά για να σταματήσουν οι εισροές προσφύγων και μεταναστών ενώ όχι μόνο δεν σταμάτησαν αλλά τουναντίον, αυξήθηκαν κιόλας! Με όλα αυτά τα χρήματα θα μπορούσαμε να βοηθήσουμε εμείς τους πρόσφυγες και τους μετανάστες, να βοηθήσουνε εκείνοι  και τη χώρα μας που βρίσκεται στο χείλος του γκρεμού, στην τελική εμείς είμαστε στην Ευρώπη και όχι οι Τούρκοι! 
Αλλά όχι, προτίμησαν να βοηθήσουν εκείνους. Κι έτσι τώρα οι Τούρκοι πήραν τα λεφτά αλλά δεν λύθηκε το πρόβλημα. Γιατί οι πρόσφυγες και οι μετανάστες δεν είναι πρόβλημα αφού οι άνθρωποι ταλαιπωρούνται για να σωθούν και είναι θύματα των εκμεταλλευτών. Πρόβλημα είναι να θέλεις να βοηθήσεις και να μην έχεις τα λεφτά και τις προοπτικές να το κάνεις.
Στην Ελλάδα τους βοηθάμε, κάποιοι ναι και κάποιοι όχι, αλλά δεν τους σκοτώνουμε, δεν τους πνίγουμε και προσπαθούμε να κάνουμε το καλύτερο, αλλά χρειαζόμαστε βοήθεια και η “μαμά” Ευρώπη δεν τη δίνει την πιο κρίσιμη στιγμή….
Λοιπόν, τι θα γίνει; Θα σκοτωθούμε μεταξύ μας ή θα μας βοηθήσει κανείς;English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese