«Το ζήτημα δεν είναι να μείνει πρωθυπουργός ο κ. Τσίπρας ούτε να καταλάβει τη θέση ο κ. Μητσοτάκης…
Κάλεσμα για συγκρότηση κυβέρνησης εθνικής ενότητας, ώστε «να μην πέσουμε στο γκρεμό», απευθύνει η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Φώφη Γεννηματά.

«Το ζήτημα δεν είναι να μείνει πρωθυπουργός ο κ. Τσίπρας ούτε να καταλάβει τη θέση ο κ. Μητσοτάκης, αλλά να μη πέσουμε στο γκρεμό. Η Ελλάδα χρειάζεται εθνική γραμμή» υπογραμμίζει, σε συνέντευξή της στο Έθνος της Κυριακής και συμπληρώνει:

«Το μόνο που δεν χρειάζεται η χώρα είναι άλλη μία εκλογική αναμέτρηση. Θα ήταν η χαριστική βολή στην οικονομία της χώρας και ένα ακόμη μεγάλο κτύπημα στην αξιοπιστία και την σοβαρότητα του πολιτικού συστήματος. Δεν σκέφτομαι ούτε όπως ο κ. Μητσοτάκης, ούτε όπως ο κ. Τσίπρας».

Παράλληλα, δηλώνει πως δεν εμπιστεύεται την κυβέρνηση στην αντιμετώπιση του προσφυγικού, και την κατηγορεί για αδράνεια, καθυστερήσεις και λάθη.

«Ζήτησα τη σύγκληση του Συμβουλίου Πολιτικών αρχηγών για να υπάρξει άμεσα συντονισμένη και αποφασιστική δράση, με εθνική συνεννόηση μεταξύ των κομμάτων και κινητοποίηση όλων των δυνάμεων που διαθέτουμε ως έθνος. Ώστε να μην καταλήξει αυτή η κρίση σε εθνική τραγωδία» λέει χαρακτηριστικά.

Η κα Γεννηματά κατηγορεί, επίσης, την κυβέρνηση ότι «κατάφερε να μετατρέψει το προσφυγικό από πρόβλημα των σχέσεων μεταξύ της Ευρώπης και της Τουρκίας, σε μία ακόμη κρίση της Ελλάδας με την Ευρώπη». «Δεν θα επιτρέψουμε η Ελλάδα να μετατραπεί σε ‘αποθήκη ψυχών’» διαμηνύει, επισημαίνοντας επίσης πως είναι πολύ μεγάλες και οι ευθύνες των Ευρωπαίων, καθώς «δεν πιέζουν επαρκώς την Τουρκία να εφαρμόσει τη συμφωνία και να ελέγξει τα κυκλώματα διακίνησης και τις ροές από τα παράλια της».

«Η λύση δεν είναι στο Αιγαίο, είναι στις ακτές της Τουρκίας» συμπληρώνει.English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese