Η πρώην υπουργός Εξωτερικών είναι και το φαβορί για το χρίσμα των δημοκρατικών. «Αύριο, η καμπάνια αυτή θα γίνει εθνική» είπε… στους ενθουσιασμένους υποστηρικτές της η κ. Κλίντον μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων.

Ο Μπέρνι Σάντερς συνεχάρη την αντίπαλό του για τη νίκη της αλλά τόνισε ότι η προεκλογική καμπάνια της μόλις ξεκίνησε. Οι δημοσκοπήσεις έδιναν προβάδισμα 20 ποσοστιαίων μονάδων στην κ. Κλίντον έναντι του Σάντερς. Με την ενσωμάτωση σχεδόν στο 100%, οι κάλπες δείχνουν ότι η πρώην υπουργός Εξωτερικών παίρνει «κεφάλι» 50 ποσοστιαίων μονάδων.

Η νίκη της Κλίντον στην Νότια Καρολίνα είναι ιδιαίτερα σημαντική, δείχνοντας μεταξύ άλλων δείχνει την απήχηση των δημοκρατικών υποψηφίων στον αφροαμερικανικό πληθυσμό της χώρας.

Πριν από οκτώ χρόνια, ο Μπαράκ Ομπάμα είχε συντρίψει την κ. Κλίντον στην Νότια Καρολίνα. «Αυτή τη φορά στείλατε διαφορετικό μήνυμα- στις ΗΠΑ όταν στεκόμαστε όλοι μαζί, δεν υπάρχει φράγμα που δεν μπορούμε να ρίξουμε».

Η Κλίντον πλέον έχει κερδίσει σε τρεις από τις τέσσερις εσωκομματικές αναμετρήσεις του Δημοκρατικού Κόμματος, καθώς συνεχίζει την εκστρατεία της για να γίνει η πρώτη γυναίκα που θα αναδειχθεί στην προεδρία των ΗΠΑ.English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese