Ο Μοχάμεντ Ρεζά Αρέφ είναι απόφοιτος του πανεπιστημίου Στάνφορντ, ήταν υποψήφιος για την προεδρία, έχει χρηματίσει υπουργός και ήταν αντιπρόεδρος της χώρας επί προεδρίας του μεταρρυθμιστή Μοχάμαντ Χαταμί.

Ο πρόεδρος…

 

Χασάν Ροχανί και ο πρώην πρόεδρος Ακμπάρ Χασεμί Ραφσαντζανί εκλέγονται με τον μεγαλύτερο αριθμό των ψήφων στη Συνέλευση των Ειδικών, σύμφωνα με τα επίσημα αποτελέσματα που ανακοινώθηκαν στην Τεχεράνη.

Ο Ραφσαντζανί έρχεται πρώτος σε ψήφους στην 88μελή Συνέλευση που εκλέγει τον ανώτατο πνευματικό ηγέτη του Ιράν και ακολουθεί στη δεύτερη θέση ο πρόεδρος Ροχανί.

Παράλληλα, στην ψηφοφορία για το 290μελές Κοινοβούλιο, οι μετριοπαθείς και μεταρρυθμιστές υποψήφιοι εξασφαλίζουν τις 29 από τις 30 έδρες της Τεχεράνης, σύμφωνα με τα μερικά αποτελέσματα.

Οι μεταρρυθμιστές υποψήφιοι έχουν εξασφαλίσει εντυπωσιακό προβάδισμα στην Τεχεράνη, σύμφωνα με τα μερικά αποτέλεσματα των βουλευτικών εκλογών που δόθηκαν στη δημοσιότητα μετά την καταμέτρηση του 44% των ψήφων.

Το 1,3 εκατομμύριο ψηφοφόροι από τα 2,3 που ψήφισαν χθες στην Τεχεράνη υποστήριξαν τον συνασπισμό των μεταρρυθμιστών και των μετριοπαθών, που αναμένεται να κερδίσει τις 29 από τις 30 έδρες της ιρανικής πρωτεύουσας, σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Στην Τεχεράνη προηγείται σε ψήφους ο μεταρρυθμιστής υποψήφιος Μοχάμεντ Ρεζά Αρέφ, ανακοίνωσε το υπουργείο Εσωτερικών.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι ο Αρέφ προηγείται σε ψήφους, σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής αποτελέσματα, ακολουθούμενος από πέντε ακόμη μεταρρυθμιστές. Εβδομος έρχεται ένας συντηρητικός υποψήφιος.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕEnglish French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese