Υποψίες ότι επρόκειτο να παραλάβουν παράτυπους μετανάστες από… περιοχή των συνόρων, έχουν οι άνδρες της Ασφάλειας για δυο Βούλγαρους οι οποίοι έπεσαν στα χέρια τους στην Ξάνθη ενώ επέβαιναν σε κλεμμένο φορτηγό με πλαστές πινακίδες κυκλοφορίας. Κι αυτό, γιατί ο ένας είχε παρελθόν σε τέτοια αδικήματα.

Όταν οι αστυνομικοί εντόπισαν τους δράστες να επιβαίνουν στο Ι.Χ. φορτηγό, τους έκαναν σήμα να σταματήσουν για να τους ελέγξουν. Όταν διαπίστωσαν ότι το όχημα είχε κλαπεί από περιοχή της Θεσσαλονίκης στις 18 του περασμένου Οκτωβρίου και οι πινακίδες κυκλοφορίας του ήταν πλαστές, ακινητοποίησαν τον 56χρονο οδηγό. Ο 47χρονος συνεπιβάτης, που είναι σεσημασμένος δουλέμπορος, αντιστάθηκε προσπαθώντας να αποφύγει τη σύλληψη, χωρίς ωστόσο να τα καταφέρει.

Οι δύο αλλοδαποί οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Ξάνθης, ο οποίος τους άσκησε δίωξη για κλοπή και πλαστογραφία και διέταξε την κράτησή τους. Η προανάκριση συνεχίζεται για να διαλευκανθεί πλήρως η συμμετοχή τους σε κύκλωμα διακίνησης μεταναστών, ενώ το φορτηγό που χρησιμοποιούσαν κατασχέθηκε και αποδόθηκε στον ιδιοκτήτη του.English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese