«Κρίση σε οικονομία και προσφυγικό μαστίζουν την Ευρώπη. Μεγάλες οι προκλήσεις που έχουμε να αντιμετωπίσουμε μπροστά μας ως Ελλάδα, αλλά και ως Ευρώπη. Βλέπουμε μία Ευρώπη που βρίσκεται σε νευρική κρίση, που κλείνει…

 

σύνορα και αναπτύσσει ακραίες ακροδεξιές δυνάμεις. Σε αυτό το πλαίσιο συμφωνήσαμε με τον Πιτέλα ότι είναι αναγκαίο οι προοδευτικές δυνάμεις να υψώσουμε το δικό μας τοίχος απέναντι στα τείχη της ακροδεξιάς.

Χρειάζεται περισσότερο από ποτέ η Ευρώπη να αλλάξει πορεία και για να γίνει αυτό πρέπει να αλλάξουν οι πολιτικοί συσχετισμοί στην ΕΕ», τόνισε σε δηλώσεις του, μετά τη συνάντηση με τον Τζιάνι Πιτέλα , τον επικεφαλής της Ομάδας των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Τζιάνι Πιτέλα, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

«Πρέπει να αρχίσουν όλες οι δυνάμεις έναν ουσιαστικό πολιτικό διάλογο. Χρειάζεται να επανιδρύσουμε την Ευρώπη. Δεν μπορεί να υπάρξει ενωμένη Ευρώπη χωρίς απόλυτο σεβασμό στους κοινούς αγώνες και στις κοινές ευθύνες. Οι παραβιάσεις του διεθνούς δικαίου από χώρες της ΕΕ μόνο πρόβλημα δημιουργούν. Η αλληλεγγύη στην Ευρώπη δεν μπορεί να τελειώνει εκεί που αρχίζουν οι δημοσκοπήσεις. Οι προοδευτικές δυνάμεις έχει μόνο να χάσει αν υιοθετήσει την ατζέντα της ακροδεξιάς. Μπορούμε να ξαναβρούμε κοινό τόπο και κοινό βηματισμό για το μέλλον της Ευρώπης», ανέφερε ο πρωθυπουργός της Ελλάδας.

 English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese