Τα τρακτέρ της Χαλκηδόνας έχουν ήδη μπει στην πόλη και αυτή τη στιγμή…
υπάρχει μεγάλο μποτιλιάρισμα στους δρόμους. Οι αγρότες της Χαλκηδόνας μπήκαν στην Θεσσαλονίκη από τη δυτική είσοδο και πέρασαν την Λεωφόρο Νίκης, με κατεύθυνση το Υπουργείο Μακεδονίας – Θράκης για να ενωθούν με τα υπόλοιπα μπλόκα.

Την ίδια ώρα, τα μπλόκα της Ανατολικής Θεσσαλονίκης, είναι καθ’ όδον για το ΥΜΑΘ. Η Λεωφόρος Κωνσταντίνου Καραμανλή, αναμένεται να κλείσει, καθώς από εκεί θα περάσουν τα τρακτέρ. Σε σχέση με τη λήξη της κινητοποίησης, ο Δημήτρης Παπαδάκης, μέλος της συντονιστικής επιτροπής του μπλόκου στην αερογέφυρα Θέρμης, δήλωσε: «Κανείς δεν ξέρει πότε θα φύγουμε. Όλα είναι ανοιχτά».

Το σημερινό δελτίο κινητοποιήσεων στην κεντρική και ανατολική Μακεδονίας είναι το εξής:

Παραμένουν τα μπλόκα των Κοκκινογείων και Προσοτσάνης του νομού Δράμας, χωρίς ωστόσο να έχουν προγραμματίσει κάποια κινητοποίηση για σήμερα.
Υπό κατάληψη είναι η Εγνατία Οδός στον κόμβο των Κερδυλλίων. Δεν προβλέπεται προς το παρόν να κλείσει η δίοδος για την παρακαμπτήριο, στην παλαιά εθνική οδό Θεσσαλονίκης-Καβάλας.
Στον νομό Κιλκίς, όπου έχουν στηθεί δύο μπλόκα στα τελωνεία των Ευζώνων και στη Δοϊράνη, στα σύνορα Ελλάδας-πΓΔΜ, στο πρώτο θα συνεχιστεί και σήμερα ο αποκλεισμός (12:00- 15:00 και 20:00- 23:00) και στο δεύτερο η διέλευση θα κλείσει από τις 18:00 έως τις 23:00.
Στα διόδια των Μαλγάρων, που είναι ανοιχτός ο δρόμος, γίνεται γενική συνέλευση και δεν αποκλείεται να συμμετάσχουν και εκεί αγρότες στην κινητοποίηση της Θεσσαλονίκης.
Σε αποκλεισμό παραμένει για τέταρτη εβδομάδα ο κόμβος του Νησελίου επί της Εγνατίας Οδού στο τμήμα Θεσσαλονίκης-Βέροιας.
Στον νομό Πιερίας, στο Αιγίνιο, οι συμμετέχοντες στο μπλόκο συμμετέχουν στη σημερινή κινητοποίηση στη Θεσσαλονίκη. Οι συνάδερφοί τους, που παραμένουν στη αερογέφυρα Αλεξιάδη στην Κατερίνη συνεδριάζουν το απόγευμα για το τι μέλλει γενέσθαι στο εξής. Η διέλευση στο σημείο είναι ανοικτή.
Εν τω μεταξύ, με παρατεταγμένα τα τρακτέρ τους κατά μήκος των δρόμων, στα σημεία που για περισσότερες από 30 ημέρες είχαν αποκλεισμένα, μερικώς ή και πιο… «σφιχτά», συνεδριάζουν το βράδυ οι άνθρωποι του πρωτογενούς τομέα στη Δυτική Μακεδονία και το Αμύνταιο, όπως τόνισε ο επικεφαλής της συντονιστικής επιτροπής των μπλόκων, Δημήτρης Μόσχος.

Εκφράζοντας εκ νέου την απογοήτευσή του για τις εξελίξεις, ο κ. Μόσχος επισήμανε: «Τίποτα δεν τελείωσε, παραμένουμε σε εγρήγορση και παρόντες σε όσα θα έρθουν».

ΠηγήEnglish French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese