Διαβάστε την ανακοίνωση… “Προς τα μέλη του Δ.Σ. του
Μορφωτικού Ιδρύματος της Ε.Σ.Η.Ε.Α.

Συνάδελφοι,

Σας παρακαλούμε να αναλάβουμε από κοινού πρωτοβουλίες για τη προσφυγική κρίση. Προτείνουμε ότι πρέπει να αποστείλουμε άμεσα επιστολές σε όλες τις δημοσιογραφικές ενώσεις, όλων των ευρωπαϊκών κρατών και να ενημερώσουμε για την κατάσταση των προσφύγων, που καθημερινά καταφτάνουν στην χώρα μας.

Ταυτόχρονα προτείνουμε τη διοργάνωση άμεσα συνάντησης με έδρα την Αθήνα, στην όποια θα προσκληθούν όλες οι δημοσιογραφικές ενώσεις των Βαλκανίων, παρουσία εκπροσώπων της Διεθνούς και της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας με στόχο την ευαισθητοποίηση της κοινωνίας και την ταυτόχρονη αποδυνάμωση ακραίων στοιχείων, όπως αυτά που πρόσφατα παρατηρήσαμε στη Γερμανία και στη Νορβηγία και σε άλλες χώρες της κεντρικής Ευρώπης.

Αυτή η εκδήλωση μπορεί να γίνει με τη συμμετοχή του Παρατηρητήριου για τη Ξενοφοβία και το Ρατσισμό της Ενωσής μας. Επίσης σε συνεργασία με την Ενωση Φωτορεπόρτερ να διοργανώσουμε έκθεση φωτογραφίας των μελών της με θέμα τη προσφυγική κρίση.

Πιστεύουμε ότι με λίγη καλή θέληση, πολύ δουλειά και την ευαισθησία, που διακρίνει όλα τα μέλη του δ.σ. του Μορφωτικού Ιδρύματος της Ενωσής μας, θα μπορέσουμε σε σύντομο χρονικό διάστημα να πραγματοποιήσουμε αυτή τη σειρά των εκδηλώσεων.

Με αυτό τον τρόπο θα δώσουμε το δικό μας στίγμα ως Ελληνες δημοσιογράφοι, όπως πράξαμε και σε αντίστοιχες ιστορικές στιγμές των εκατό χρόνων λειτουργίας της Ενωσής μας.

Για τους «Ενωμένους Δημοσιογράφους»

Μαρία Αντωνιάδου, Μάκης Διόγος και Χρήστος Μαζανίτης μέλη του Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ και Γιώργος Βότσκαρης Γεν.Γραμματέας Ε.Δ.”English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese