Ένα μείζονος σημασίας έργο για την συντήρηση και την ενίσχυση της… οδικής ασφάλειας ενός σημαντικού οδικού άξονα στην Περιφερειακή Ενότητα Ηλείας ξεκινά τις αμέσως επόμενες ημέρες από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.

Σήμερα υπεγράφη η σύμβαση από τον Αντιπεριφερειάρχη Γιώργο Γεωργιόπουλο με τον ανάδοχο για τo έργο «Συντήρηση Επαρχιακών Οδικών Αξόνων Θολό – Ν. Φιγαλεία – Επικ. Απόλλων και Επικ. Απόλλων – Ανδρίτσαινα – όρια Ν. Ηλείας ετών 2015-2016» με προϋπολογισμό 2.500.000 ευρώ και πηγή χρηματοδότησης το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων (ΣΑΕΠ 501/2014).

«Το έργο αφορά την πλέον ορεινή και δύσβατη περιοχή της Ηλείας, διευκολύνοντας την μετακίνηση των κατοίκων και τις συνθήκες οδικής ασφάλειας. Επιπλέον αποτελεί παρέμβαση σε μια τουριστική περιοχή που δέχεται λόγω του Επικούρειου Απόλλωνα, περισσότερους από 40 χιλιάδες επισκέπτες το χρόνο. Η εικόνα του οδικού μας δικτύου και η καλύτερη μετακίνηση των επισκεπτών, προάγει το τουριστικό μας προϊόν» σημειώνει ο κ. Γεωργιόπουλος.

Η σύμβαση αφορά στις εργασίες που πρόκειται να εκτελεστούν για την συντήρηση επαρχιακών οδικών αξόνων:

α) Θολό – Κ. Φιγαλεία-Πετράλωνα -Περιβόλια-Ιερόν Απόλλωνος,

β) Επαρχιακή οδός 14 (76 Ε.Ο. Μεγαλόπολη, όρια Ν. Ηλείας -Ανδρίτσαινα-Ναός Επικούριου Απόλλωνα και

γ)Τμήμα Περιβόλια- Άνω Φιγαλεία προς Νέδα στα τμήματα αρμοδιότητας της Π.Ε. Ηλείας.

Οι εργασίες συντήρησης έχουν ως στόχο την αποκατάσταση των φθορών και βλαβών του επαρχιακού δικτύου, την άρση της επικινδυνότητας και επιδιώκουν την επαναφορά του έργου στην αρχική του κατάσταση και τη γενικότερη βελτίωση του και περιλαμβάνουν κυρίως εργασίες: χωματουργικών, τεχνικών έργων, οδοστρωσίας, ασφαλτικών, σήμανσης και ασφάλειας, συντήρησης και οδοφωτισμού.English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese