Σε νέο επίπεδο προχώρησε τις απειλές του ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν καθώς ανακοίνωσε ότι θα…
προχωρήσει σε βομβαρδισμό ακόμα και της επίσημης κατοικίας της προέδρου της γειτονικής Νότιας Κορέας εκτός από το να βομβαρδίσει τις αμερικανικές στρατιωτικές βάσεις στην ασιατική πλευρά του Ειρηνικού ωκεανού.

«Όλα τα στρατηγικά και τακτικά μέσα επίθεσής μας θα ενεργοποιηθούν προκειμένου να πραγματοποιήσουν προληπτικού τύπου χτυπήματα» ανακοίνωσε το Γενικό Επιτελείου Στρατού της Βόρειας Κορέας.

Η Πιονγιάνγκ απειλεί ότι αν ΗΠΑ και Νότια Κορέα στις κοινές στρατιωτικές τους ασκήσεις πραγματοποιήσουν έστω και την παραμικρή κίνηση προς ένα χτύπημα κατά του καθεστώτος του Κιμ Γιονγκ Ουν τότε θα ενεργοποιήσει το δυναμικό της σε βαλλιστικούς πυραύλους.

«Πρώτος μας στόχος θα είναι το “Μπλε Παλάτι” (σ.σ. έτσι είναι γνωστή η προεδρική κατοικία στη Νότια Κορέα)» ανακοίνωσαν οι βορειοκορεάτες στρατηγοί.

Αυτή είναι η δεύτερη προσωπική επίθεση κατά της προέδρου της Νότιας Κορέας καθώς μόλις την προηγούμενη Κυριακή η κρατική εφημερίδα της Βόρειας Κορέας την αποκάλεσε «τρελή γριά σκύλα».English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese